miercuri, 8 decembrie 2010

Bătrâneţea - să ne facem un dar

După o viaţă în care am activat din punct de vedere profesional şi am adus beneficii altora prin munca şi expertiza noastră, primind recompensa cuvenită pentru efortul depus, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de momentul retragerii din activitate, prin momente de relaxare sau prin aplecarea asupra acelor proiecte nutrite în timpul perioadei active şi care îşi ating astfel momentul de start.

Sau

Văzând ceea ce se întâmplă cu pensionarii din zilele noastre şi cum nivelul de trai al lor suferă din simplul motiv că şi-au lăsat această perioadă doar în gestiunea statului, a cărui soluţie - pensia de stat - devine din ce în ce una mai puţin utilizabilă, căutăm să ne ferim de urmările financiare care ar putea decurge din faptul că ne bazăm doar pe pensia de la stat, care, chiar în condiţiile în care sistemul va rezista, va fi foarte mică.

Oricum am porni discuţia şi orice fel de limbaj am folosi, nevoia ca perioada de senioriat să fie una frumoasă este una reală şi se bazează pe un minimum de confort financiar, printre altele. Acest confort financiar se bazează în esenţă pe perioada activă a vieţii în care se pot face economii şi investiţii, care pot fi valorificate la retragerea din activitate sau în alte momente care solicită un efort financiar serios. Însă, de cele mai multe ori, oamenii, din varii motive, fie nu reuşesc să adune suficient, fie nu ajung să strângă nimic, iar o parte mică au destule resurse să treacă şi peste această perioadă.

O asigurare mixtă, cu capitalizare şi protecţie, vine în întâmpinarea acestei nevoi şi ajută clientul să economisească bani pentru Pensie, pe lângă alte resurse, asigurând în acelaşi timp şi partea de protecţie printr-o Sumă Asigurată la deces din orice cauză. Este un tip de poliţă complexă, existând posibilitatea de a ataşa şi clauze medicale pentru accident şi boală şi urmările acestora. Companiile de asigurări au în portofoliu un astfel de poliţă cu mici variaţiuni ale elementelor componente.

Provocarea ta: Cum ţi-ai construit retragerea din activitate? În ce îţi plasezi surplusul de resurse astfel încât această nevoie să fie rezolvată în avans? Confruntă-ţi răspunsurile tale cu recomandările unui Consultant Financiar.

Un comentariu:

  1. Multi oameni poseda sume de bani cu care isi pot asigura batranetea si cu care sa-si faca un dar fumos dupa multi ani de munca. Dar putini sunt cei care apeleaza la Consultanta Financiara. Fiecare crede ca el este cel mai in masura sa-si planifice banii. Fals.

    RăspundețiȘtergere