marți, 22 martie 2011

Este vorba despre bani

Este vorba despre bani.

Banii clienţilor, care înseamnă protecţie financiară pentru familie şi pentru ei înşişi, înseamnă certitudinea educaţiei copiilor şi a startului lor în viaţă, înseamnă economii pentru pensie, înseamnă investiţii financiare în fonduri şi administrare portofoliu financiar.

Banii companiei, care înseamnă dividende pentru acţionari, înseamnă salarii pentru angajaţi, înseamnă finanţări pentru proiecte interne, înseamnă bani pentru proiecte socio-culturale incluse în strategia de imagine şi în viziunea de ansamblu ale companiei.

Banii Consultantului, pentru că în spatele activităţii lui există şi o motivaţie financiară, pe lângă celelalte.

*****

Este vorba despre bani. Şi despre valoarea lor.

Valoarea lor este dată de sentimente, idealuri, viziune, de planuri şi de realizarea lor, de perspective şi oportunităţi, de educaţie şi pregătire, de confort şi de calitatea vieţii în ansamblul ei.

Valoarea lor o evidenţiază consultantul şi relaţia personală cu clientul, performanţa şi implicarea consultantului, încrederea şi colaborarea clientului.

*****

Este vorba despre bani. Şi despre valoarea lor. Sensul pe care ei îl descriu.

Un comentariu:

  1. Stimate coleg,
    Asa cum am vazut din articolul tau, banii sunt la baza tuturor lucrurilor, si motivatia oricarei actiuni. Din pacate este o motivatie total gresita, fiindca in goana acerba dupa bani si profit(acesta fiind obiectivul oricarei afaceri) am ajuns unde am ajuns. Si asta ti-o spun fiindca si eu sunt economist licentiat si am ajuns la concluzia ca tot ce am invatat pentru a fi economist, este profund gresit. Nici nu mai trebuie sa aduc alte argumente decat acela ca suntem toti in aceeasi oala si oala e pe fundul prapastiei. Nu exista la ora actuala vreun economist care sa aiba o solutie pentru problemele financiare ale lumii. Toate economiile din lume nu ne mai salveaza. Mai lipseste un razboi care sa puna capac la toate, Si se pare ca e pe vine. Cum crezi ca se vor rezolva astea ? Din pacate schimbarea care trebuie sa vina nu se va putea face decat cu suferinta. Mare suferinta . Si numai noi suntem de vina. Acuma vine factura cea mare. Si nu avem cu ce s-o platim...

    RăspundețiȘtergere