joi, 8 decembrie 2011

Reforma Sănătății (apendice)

Cu siguranță există o categorie aparte de oameni care, din dorința de a fructifica oportunitatea întrevăzută prin Reforma Sistemului de Sănătate, au apelat la niște brokeri ce promit valorificarea acestei oportunități în condiții excepționale. 

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în 7 decembrie 2011 face o serie de precizări cu referire strictă la această situație, atenționând că "activitățile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizați pe piața de asigurări, sunt în afara legislației în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON)". (comunicatul oficial aici)

*****


De altfel, presa reflectă destul de dur activitatea acestor firme care prejudiciază imaginea pieței, iar isteria provocată de entuziasmul generat de posibilitatea de a câștiga bani mulți cu efort minim și într-un timp relativ scurt este greu de oprit, fie și de niște argumente logico-juridice.

Poate că toate aceste lucruri se întâmplă și din cauza unei superficialități destul de mari a profesioniștilor din domeniu, superficialități în implicare și în interes pentru a păstra o imagine sănătoasă asupra Consultanței Financiare, datorate în esență lipsei de atenție pentru a găsi soluții viabile pentru orice situație sau problemă apare.

E mai simplu să abandonezi, decât să gândești, să cauți sau să vrei să găsești o soluție. Desigur, este mult mai ușor să afirmăm acest lucru decât să-l probăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu