luni, 9 ianuarie 2012

Epoca 9/11 la final

În acest moment există un nou model, acela în care politicile și economiile lumii se suprapun, adică încep să funcționeze dirijate de aceleași mecanisme, iar fenomenul acesta înseamnă sfârșitul perioadei 9/11 în care criza lui 2008, uciderea lui bin Laden și aspectele militare legate de Irak sau Afganistan au gestionat o direcție precisă.

Grupul Eurasia și-a prezentat raportul anual al Principalelor Riscuri pentru 2012, menționând aspectele de care trebuie ținut cont astfel încât investițiile să folosească eficient și eficace oportunitățile pieței, evitând zonele fierbinți din punct de vedere geopolitic. O concluzie de principiu spune că schimbul de poli ai puterii domină această perioadă și politica este determinată de economie care este condusă de geopolitică. Deci focusul se concentrează aici:

Devine de interes major ca investitorii să monitorizeze activ zonele: Orientul Mijlociu cu ale sale turbulențe, zona Euro cu a sa incapacitate de reacție, SUA și alegerile sale prezidențiale, Coreea de Nord cu puterea sa nucleară, Pakistan și interesele Indiei în zonă, China, Egipt, Africa de Sud, Venezuela, cu problemele lor. (Articol manager.ro, articol Eurasia Group)

-----

Eurasia Group este o companie de consultanță și cercetare de risc politic la nivel internațional, care analizează cum evoluțiile situațiilor politice influențează piețele astfel încât clienții să beneficieze de oportunitățile de business.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu