miercuri, 14 martie 2012

Momentul care te definește

Ce te face să te simți fericit? Care este motivul pentru care te surprinzi zâmbind și pentru care nimeni și nimic nu reușește să-ți altereze buna dispoziția întreaga zi? Ce te face să te dai jos din pat înainte să sune ceasul și te mișcă atât de puternic încât nici nu mai știi când a trecut ziua?

Poate că ai un răspuns, poate că încă nu este destul de clar. Poate că este cel care trebuie, poate că te gândești să găsești altul. Poate că e momentul să-l supui unui test...

Care este momentul care te-a făcut să te simți cu adevărat fericit în decursul vieții tale de până acum? Momentul la care te gândești atunci când îți este mai greu și după care suspini: Ce bine era atunci!
Momentul care a dus la o schimbare totală de percepție și de atitudine prin care tot ce a urmat după el a avut o nuanță total diferită.

Să fi fost secunda în care te-ai îndrăgostit? Secunda în care ai simțit acel vestit gol în stomac asociat cu fluturași? Secunda în care ai spus primul Te iubesc! care a contat cel mai mult?

Ori poate cele 15 minute de succes nebănuit? Cele 15 minute în care o mare de oameni se uită la tine cum saluți de pe scenă și urli din toți rărunchii: Am reușit! ? Cele 15 minute în care tot efortul și nopțile nedormite capătă un sens care te schimbă pe interior, acum ești unul dintre ei, dintre cei la care priveai cu multă admirație și invidie în același timp?

Să fie ora în care ai devenit părinte? Ora în care ai încercat sentimentul de duioșie și ai făcut legământ cu starea de veghe pentru tot restul vieții? Ora cu care începe viața așa cum nu ai cunoscut-o până acum?

Cu siguranță fracțiunea de secundă în care adrenalina ți-a înlocuit sângele și motorul a prins viață proprie și ai devenit una cu el, mâncând asfaltul. Fracțiunea de secundă în care culoarea galbenă a Lamborghini-ului pe care-l visai de când erai mic a devenit manevrabilă sub mișcările volanului tău. Fracțiunea de secundă când ai pus placa pe versantul din Ural pe care nu l-a încălecat nimeni până la tine.

Sau poate momentul când ai constatat cu uimire că numerele de pe ecran sunt numerele pe care le-ai colorat cu pixul tău norocos pe biletul de loto cumpărat în drum spre pâine? Să fi fost momentul când toate problemele tale financiare s-au rezolvat printr-o lovitură de maestru? Momentul când ai știut că în sfârșit poți să-ți realizezi visele tale și pe ale celor dragi de acum înainte?

Să fie starea de echilibru pe care ai câștigat-o prin efortul spiritual intens, măsurat în voință îndârjită? Sau starea de înțelepciune atinsă prin toate cărțile citite și toți înțelepții cercetați? Să fie concluzia că nimic nu contează și că nu luăm nimic după noi, decât doar faptele și sufletul?

Să fie vorba despre toate la un loc sau doar de cea mai mică dintre ele?
Să fie vorba despre altele?
Nici nu contează.

Ceea ce contează este că ai ceva al tău, pe care nu ți-l poate lua nimeni și la care poți să revii oricând, mai ales în momentele în care spiritul tău e jos și vrei să te remontezi. Mai ales când, fără să-ți dai seama cum, aluneci pe panta neputinței și a disperării. Dar mai ales când alegi să nu te asculți și dai voie vocii lui Gică Contra' să-ți dicteze ce nu poți și să-ți spună ce nu e adevărat și tu să crezi.


Care este cel mai frumos moment care îți definește viața?
Cum vrei să arate cel mai frumos moment care să-ți determine viața?
Cât de des te gândești la cel mai frumos moment din viața ta?


Te-ar putea interesa și : Executive Coaching – the power of a Reward

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu