luni, 5 martie 2012

Pensia nu mai este ce a fost - Îmbătrânirea Activă

"Anul European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații - 2012" este generatorul prin care Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici, inițiază implementarea conceptului de îmbătrânire activă și la noi în România. (preluare manager.ro)

Populația de vârstă mai înaintată reprezintă o resursă importantă, drept pentru care trebuie valorificată această idee, care se pare că devine conștientă și pentru România. Stimularea lucrătorilor de vârsta a treia, îmbunătățirea oportunităților și condițiilor pentru ei și promovarea prevenției medicale sunt axele după care se construiește ideea de îmbătrânire activă.

"Pentru noi toți, adevărata provocare, în viitor, este să clădim un mediu de viață în care a fi bătrân nu echivalează automat cu a fi dependent de ceilalți", a menționat Ministrul Muncii.

***

Alții deja au trecut de această limită legislativă și au devenit proactivi în raport cu spiritul acestui concept de îmbătrânire activă. Există comunități care se formează pe principii de nișă, astfel încât să aibă cât mai multe lucruri în comun pentru a funcționa mai bine și mai eficient. (Vezi aici)


*****



A nu mai fi povară pentru cei dragi din jur, a putea să trăiești demn și decent și când nu mai ești tânăr, a te bucura din plin de ceea ce viața ți-a dăruit, a te retrage numai pentru a putea continua proiecte importante care nu-și găseau timpul necesar, a povesti nepoților despre toate,  a exprima experiența de viață și cea profesională într-un mod nou și reconfortant, toate acestea sunt câteva din dorințele pe care o parte din clienți le arată cu lux de amănunt atunci când se întrunesc condițiile despre o discuție care privește perioada de senioritate a vieții lor.

Cei mai mulți înțeleg că planificarea din punct de vedere financiar a acestei perioade poate fi făcută din timp astfel încât să fie anticipate și rezolvate o serie de probleme pe care această nouă etapă a vieții le presupune statistic și practic.

Pentru o imagine de ansamblu accesează de pe acest blog și articolele:
Românii economisesc. Ce fac ei cu banii lor?
Generaţia Y
Riscuri financiare
2060
Pensiile noastre... de bine, de rău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu