luni, 7 mai 2012

CV-ul, toată lumea minte...

Ce pretenții să mai ai de la niște oameni care caută un job și nu au atâta experiență încât să fie destul să umple o pagină de CV atunci când chiar Directorul General al Yahoo! a dat informații false despre studiile sale în CV?

Analiza CV-ului și a Scrisorii de Intenție în faza de Selecție candidați potriviți cu profilul poziției este un pas important, care făcut cu profesionalism, poate câștiga timp prețios și energie. Din sursele potrivite cu profilul job-ului se obțin un număr suficient de CV-uri, de cele mai multe ori aceasta este modalitatea cea mai utilizată pentru Recrutare. Din aceste CV-uri se selectează toate cele care întrunesc condițiile cerute, după care se trece la faza următoare, care poate fi interviu telefonic sau chemarea la un prim interviu.

De obicei, această fază a trierii CV-urilor este una extrem de rapidă, pentru a lua decizia de a folosi sau nu CV și aplicația este nevoie de câteva secunde, mai ales atunci când există un număr foarte mare de solicitări. Astfel că, pentru a atrage atenția, se folosesc metode de a scoate în evidență unul sau mai multe aspecte, acele puncte forte care susțin cauza candidatului. Prin urmare, există tentația absolută de a înflori, de a cosmetiza, de a aduce informații care pot fi la limita minciunii, cu care să fie completat CV-ul, după cum vedem și la ilustrul exemplu de mai sus.(sic!)

Problema este alta,
Ca astfel de situație să fie funcțională, trebuie în primul rând să nu se facă verificări amănunțite, precum în cazul executivului de la Yahoo!, și mai trebuie să existe capacitatea de a face impresie conform cu CV-ul și la interviu. De obicei, Recruit-arii au destule metode și instrumente pentru a detecta și izola informațiile false.

Așa că nu vă sfătuiesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu