miercuri, 25 iulie 2012

Carpe Diem, România!

Din ciclul Cum să? face parte și această postare.

Cum să faci să te descurci în România de azi, în context financiar. Isărescu, pe care îl apreciez după rezultate și reputație, zice că pentru a supraviețui, trebuie să fentezi fiscalitatea (articol sursă aici). Desigur, dăm prezumția circumstanței politice și sociale, dar recunoaștem și autoritatea poziției și mai cunoaștem și experiența istoriei post-decembriste.

Și, totuși, eu cu cine votez? Întotdeauna îmi place cum sună asta. Caragialesc total. Debusolarea politică și socială duce mai grav, poate, la cea existențială. Așa nu se mai poate!, și schimbarea toposului rămâne o constantă dorință de împlinire pe care o parte din români o practică din aceleași motive, poate nu cu aceleași modalități de alienare națională.

Și ce să fac? Mai precis, ce anume pot face ca să-mi fie bine? Ce să muncesc? Că și profesorii mor mai repede, zic unele statistici (articol sursă aici), și oricum nu merită că e bătaie de cap și se plătește puțin. Iar despre pensie, nici nu se pune problema să mă gândesc. Întreabă oamenii din asigurări și îți vor confirma că discută mult mai greu despre acest subiect, dacă nu-și selectează bine clienții.

A dori sau nu România pițipoancelor și a băieților de bani gata. A dori să ai bani repede și mulți, fără griji și responsabilități. Desigur, la asta m-am referit! Căci lumea e plină de griji, iar unii știu să exploateze mediatic până și pariul pe scădere (a se identifica personajul Roubini și ale lui profeții documentate, articol aici).

Cum să? devine o întrebare și o rubrică pe care o căutăm cu înverșunare atunci când valorile ne sunt zdruncinate sau șubrezite și când suntem sufocați de căldura zilei. Cauți un Tips and Tricks care să rezolve simplu și eficient totul, atunci când amalgamul de informații senzoriale este grămădit din destul pe tine și pe ai tăi.

Singurele care organizează totul în viața noastră sunt valorile personale. Cum le identificăm? Cum ni le construim? Cum ni le asumăm? Cum ni le rafinăm? Cum le schimbăm? Cum mai folosim și alte întrebări în legătură cu ele: de ce, când, ce, unde? Suntem într-o eră în care Spiritualul nostru, înțeles în sens mai larg, este singurul capabil să regleze temperatura noastră, singurul dotat cu discernământ în a organiza toate.



Înapoi la Valori!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu