joi, 10 ianuarie 2013

Manipulează bursa! II

Implicațiile lui Sandy în viața noastră sunt evidente. Sandy, adică "Superstorm Sandy", așa cum a fost calificată de către presa americană, dovedește că orice acțiune, fie ea și naturală - într-un sens naturalist, adică, - se convertește în lumea de azi în acțiune economică, mai precis cu implicații profund economice, lucru extrem de important pentru cei care au informația și știu cum să se folosească de ea.

Ce vor oamenii zilelor noastre? Cei mai mulți, probabil, să-și trăiască Visul lor American, casă, mașină, job, bani, familie, whatever... O precizare poate este importantă, în sensul că ce scrie cu litere mici este de fapt foarte important, la români considerentele de mai înainte trebuie să fie la plural și să existe atributul alăturat cumulativ: "să se ajungă!"; pentru o mai clară subliniere: case, mașini, euroi, poate nevastă și copii decât familie, și afacere personală, adică patroneală

Iar dacă Sandy poate sprijini aspectul "ajungerii", atunci chiar nu mai contează cum ne atingem obiectivele. A fi la curent cu ceea ce urmează să se întâmple este un aspect esențial al oricărui investitor și al oricărui broker de investiții. Dar a avea puterea de a stimula niște mișcări în piața investițiilor bursiere pare a fi ceva mai mult.

FED-ul, adică Rezerva Federală a SUA, are acest atribut și este mai evident ca oricând că deja nu mai este unul discret, ci extrem de evident. Când zice ceva FED-ul, bursele se mișcă, anticipând acțiunea ulterioară a FED-ului.

Pot fi anticipate unele mișcări importante ale burselor și folosind calendarul economic și o minimă înțelegere a efectelor sau o privire atentă la analizele financiare disponibile în presa de specialitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu