joi, 24 iulie 2014

Digital Money Management prin aplicații mobile de gestiune a bugetului personal

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net 


Aplicațiile mobile.
Oricine dispune de un device mobil poate să-ți recomande cel puțin o aplicație care-i face viața mai ușoară. O abundență de opțiuni, fie off-line, fie on-line, gratuite sau contra unui cost de multe ori simbolic, permit găsirea acelei soluții care se potrivește mănușă sau poate doar pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Este foarte simplu de căutat asemenea aplicații mobile care să aibă ca obiective:

  • gestionarea finanțelor personale, 
  • catalogarea veniturilor și cheltuielilor, 
  • urmărirea ieșirilor (datorii, rate, împrumuturi și facturi),
  • ajustarea bugetului familiei în timp real de către fiecare membru,
  • urmărirea unor obiective financiare precise 
etc.


Iată Cel puțin 3 Avantaje pentru care cineva ar apela la acest gen de consiliere financiară parțială:

1. Atunci când aplicația de pe telefon sau de pe tabletă îți arată cu roșu că te afli pe minus, atunci când constați că cei mai mulți bani din cheltuieli se duc pe mâncare și țigări, atunci când în obiectivele financiare pe termen mediu, cum ar fi concediul, nu există bani alocați, poate că devine mai puternică hotărârea că ceva trebuie făcut.

2. Poate că este cazul să schimbi jobul sau poate să iei în considerare încă unul, pentru a putea suplimenta intrările în bugetul familiei tale. Poate că este momentul să re-evaluezi categoriile de cheltuieli printr-o analiză mai adâncă. Poate că într-adevăr ai nevoie de o prioritizare mai atentă și mai calculată a obiectivelor financiare sau mai aprig ai nevoie de o reconsiderare a valorilor sub incidența cărora intră aceste obiective financiare.

3. Pe de altă parte, o aplicație de acest gen poate să preia anumite informații, dar cele mai multe sunt introduse de către tine. Faptul în sine că aplicația te disciplinează să pui aceste date într-un sistem care ți le întoarce într-o formă structurată este un mare câștig pentru o mai atentă privire asupra domeniului financiar al vieții. Devine un instrument de conștientizare eficient, atâta vreme cât te ocupi de el.

(4). Un avantaj Bonus poate fi cel de ordin psihologic și este legat de ideea că într-o eră superdigitalizată, abordarea subiectului financiar de interes vital pentru viața oricui poate fi considerată serioasă prin niște instrumente funny și la îndemâna oricui. Cel puțin în parte.


Am evitat să dau liste și să promovez anumite aplicații în fața altora, tocmai pentru că alții doar asta fac, iar net-ul este plin de astfel de "adviser-i". Am pe telefon acum doar o aplicație de acest gen, am testat mai multe și am rămas cu una care este gratuită și îmi este o soluție imediată pentru nevoia mea de zi cu zi. Însă nu abuzez de ea, deși o consider foarte utilă. Vreau să te stimulez să-ți cauți singur răspunsul potrivit situației în care te găsești.

Atunci când clienții mei se găsesc în situația de a rezolva punctual o problemă financiară, iar soluția este o aplicație, le-o recomand cu căldură. Sunt însă o parte din ei care preferă altfel de instrumente prin care să se ocupe de acest domeniu al vieții. Volatilitatea acestui instrument îi pune în dificultate și preferă numărul scris pe hârtie. Iar alții preferă administrarea finanțelor personale printr-un profesionist: Consultant Financiar, Contabil, Avocat, Consultant Fiscal, sau, în foarte rare cazuri, un comitet cu această componență.

***


5 Articole pe blog înrudite cu subiectul Buget Personal:




TU ce tipuri de probleme legate de bugetul personal rezolvi prin aceste aplicații mobile? Dă-ne un comment cu părerea ta ca să ne folosim și noi de experiența ta! Îți mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu