vineri, 25 iulie 2014

Fondurile de investiție și 2014

Image courtesy of Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net



Fondurile de investiție
Investițiile în fonduri reprezintă un motor important de dezvoltare pentru mulți, motiv pentru care această industrie este foarte prezentă în toate publicațiile financiare și nu numai. Este în general vorba despre entități cu foarte mulți bani care pot să impacteze puternic multe sectoare economice atunci când se decid să intervină în vreun fel.

2 considerente pentru 2014 despre fondurile care sunt reglementate la nivel global:

  • Pentru a-și atinge targetele de creștere, managerii de fonduri europeni au în vedere strategii noi de investiții și asigurarea unei mai bune penetrări în piețele deja existente. 
  • Limitele impuse de organizațiile de reglementare pare să fie elementul cu impact covârșitor în următorii 5 ani în ceea ce privește fondurile reglementate. 

Un rezumat al raportului E&Y din care se desprind aceste concluzii găsești aici.


Foarte multe persoane se feresc de asemenea instrumente financiare din varii motive, unele obiective, altele contextuale.
Dacă accesul la acest gen de fonduri cu capitalizare mare poate fi dificil prin prisma unor volume mari sau este limitat doar la nivel instituțional, atunci lipsa de interes pentru cetățeanul mai puțin obișnuit cu presa financiară poate fi un argument de ignorare prin eliminare a acestui subiect din orice strategie financiară personală.
În același timp, un nivel mediu de interes pentru zona financiară, prin publicații de profil sau prin informare financiară de la un Consultant Financiar, de pildă, scoate în evidență o serie de avantaje pe care le poate obține oricine dorește să se implice într-un mod activ la un demers investițional minimal ca efort financiar, dar cu efect pe termen mediu și lung.
De cele mai multe ori, singurul element care unește un astfel de segment de persoane este că în timp calitatea informației se diminuează de cele mai multe ori, ducând la o alterare a așteptărilor inițiale și, prin bumerang, efectul psihologic și financiar tinde să fie unul negativ sau foarte puțin productiv.

Da, investițiile înseamnă că trebuie să te ții de ele.


***


Mai poți citi pe acest blog articole înrudite:


***


În ce ați investit banii până acum? În ce măsură considerați fondurile de investiție ca opțiune pentru dumneavoastră atunci când vă construiți o strategie financiară pe termen lung? Răspunde printr-un comment la articolul de mai sus și ne vom folosim și noi de ideile și experiențele tale. Îți mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu