joi, 15 februarie 2018

Cum să ne motivăm angajații? Alternative



Image courtesy of by supakitmod at FreeDigitalPhotos.net


Retenția și motivarea prin metode alternative, ca elemente organizaționale

Brusc piața muncii a devenit foarte interesantă atunci când vine vorba de retenția colegilor în companie. Modificările fiscale cu care ne întâmpină noul an aduc o stare de incertitudineși de ape tulburi în rândul tuturor plătitorilor de taxe și impozite la stat. În acest context, motivarea și asigurarea unui cadru de lucru stabil pentru angajați devine o situație cu nuanțe noi și care trebuie rezolvată rapid și eficient.

Atunci când colegul, angajatul sau membrul echipei știe că interesele lui cele mai profunde sunt în aria de competență și de preocupare ale companiei, adică a ta, el va prețui cu loialitate și deschidere către rezultate mai bune colaborarea cu tine.

Acest lucru s-a dovedit foarte eficient a fi făcut prin informări solicitate de către companie referitor la cele mai stringente subiecte ale momentului: pensiile și sănătatea, cum arată tabloul astăzi și ce soluții pot fi abordate pentru impact maxim și eforturi financiare scăzute în plan personal.

Riscurile de a nu acționa acum în acest sens sunt cel puțin evidente:
- diminuarea motivației cu efect direct în profitul companiei
- plecarea oamenilor cheie spre oportunități și companii mai deschise la problemele lor

În schimb, oportunitățile create de decizia de a acționa sunt, de asemenea, ușor de intuit și identificat:
- Loializarea colegilor față de organizație
- Creșterea motivației intrinseci
- Întărirea și îmbogățirea culturii organizaționale
- Diminuare costuri asociate subiectelor amintite

Cei care au lucrat cu mine au constatat o îmbunătățire a activității ulterioare seminariilor de informare și au descoperit o apropiere mai mare de compania care se interesează de ei, care s-a tradus în eficiență sporită.



Image courtesy of by nokhoog_buchachon at FreeDigitalPhotos.net



Despre fondul unei decizii manageriale către echipe 

Atunci când primești provocarea de a conduce ca lider formal o organizație, primești intrinsec provocarea să faci echipa să funcționeze la potențial maxim.

Există multe modalități de a acorda suport și sprijin drept motivație colegilor pentru a le eficientiza timpul și a le facilita performanța. La acestea se poate adăuga și preocuparea personală către ei, atât cât este posibilă.

Eu nu pot fi de acord cu neimplicarea în relații mai personale ca manager cu angajații/colaboratorii din jur, pentru simplul motiv, demonstrat în timp, că, pragmatic vorbind, ratez foarte multe oportunități pentru dezvoltarea reciprocă. Suntem esențialmente diferiți și acest aspect are o valoare imensă pentru scopul comun și pentru cele secundare.

Există companii care practică o cultură de coaching în relațiile profesionale și acest lucru face ca lucrurile să capete greutate în sens empiric, ducând de multe ori la o cultură organizațională deschisă, în sensul descoperirii și creării de oportunități și soluții inovative, mai degrabă decât o cultură de rezolvare probleme și gestionare de situații conflictuale inerente.

Atunci când există o comunicare reală, eficientă și deschisă de fiecare parte, deciziile de business tind să aibă aplicabilitate și să fie implementate mult mai rapid și cu succes, nu doar în termeni de profit financiar, ci și de câștig de capital uman.

Când reușești ca manager să descoperi și valorilepersonale care îi animă pe colegii tăi, alături de valorile companiei, care sunt în directă dependență, poți crea un cadru în care creșterea tuturor să fie naturală și accelerată.

Vei putea cunoaște interesele lor secundare, care de multe ori sunt legate de familie, nu doar de profesie, și atunci poți crea soluții pentru acestea, având în minte că un angajat mulțumit poate avea randament și eficiență mărită față de conformarea la fișa postului sau la deciziile manageriale.




Image courtesy of by KROMKRATHOG at FreeDigitalPhotos.net


Despre o altfel de implicare în viața colegilor

O altă modalitate prin care contribuim la acest aspect este un proiect adresat companiilor cu astfel de viziune, care vizează informarea completă și profesionistă în zona de pensii, sănătate și asigurări.
Sunt subiecte familiare, întrucât toate schimbările care ne afectează și ne impactează stilul de viață sunt dezbătute în fel și chip pe canale de media și nu numai. Tocmai de aceea, o informare punctuală, completă și profesionistă, cu țintă exact pe subiectele precise care au nevoie de lămuriri, se dovedește cel puțin utilă în organizații.

Astfel, un seminar de 30 de minute în cadrul unei întâlniri periodice cu angajații, care să abordeze și aceste subiecte, din experiența noastră, s-au dovedit a avea impact real în organizație. Oamenii află despre ceea ce îi interesează într-un cadru în care și alți colegi cu preocupări similare pot să le genereze aflarea unei informații de care nu erau conștienți că au nevoie.

Sistemul de Pensii de Stat din România, prin alterarea contribuției către Sistemul Privat, la momentul actual, este un subiect care a necesitat multe precizări și a dus la soluții care să corecteze în plan personal obiectivul esențial de a dispune de bani la momentul pensionării.

Cât privește discuțiile interminabile despre Sistemul de Sănătate Public și Privat, completarea informațiilor care să însemne minimizarea bugetului alocat către această zonă este iarăși un subiect de importanță majoră.

De asemenea, există și angajatori care au dorit discuții cu privire la un pachet de asigurări care să fie inclus în pachetul companiei de Employee Benefits, iar acest element este un subiect cu puternic impact în motivația angajaților.

O realitate de care angajatorii au devenit conștienți în urma unor asemenea Seminarii este că astfel de soluții nu înseamnă un buget exorbitant din partea companiei, ba de multe ori nici nu a fost nevoie de crearea unui buget special pentru ele.



Image courtesy of by Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net


Ce ar fi de făcut în această privință?

-          Tehnic vorbind, un email sau mesaj pe LinkedIn cu solicitare de informații despre acest seminar va avea drept efect un email sau un telefon din partea mea prin care comunicăm despre formatul Seminarului, subiecte tratate, număr de participanți, logistică (pui la dispoziție doar sala, de restul ne ocupăm noi), 2 date disponibile pentru Seminar.

-          Dacă este nevoie, ne putem întâlni înainte pentru a detalia până la virgulă orice informații suplimentare pe care le consideri utile în vederea unei decizii informate.

-          Susținem Seminarul și răspundem la toate întrebările apărute.

-          Dacă este nevoie, facem follow-up, de obicei organizațiile ne solicită și acest element.



Acționează și solicită informații despre aceste seminarii. Ar putea să fie elementul care face diferența între tine și competitorii tăi, iar pe tine, organizație, nu te costă nimic.

Sună bine? Așa și este.

catalin.maxim@nnconsultant.ro

Îți mulțumesc că ai citit. 
Spread the word! 
Ar putea fi util și pentru competitorii tăi! Trimite-le linkul articolului.



Image courtesy of by hywards at FreeDigitalPhotos.net

Informații utile și în postările următoare:

Cum să gestionezi riscurile în firmă asociate pierderii sănătăţii angajaţilor?


Managementul Riscului: Cum? Când? Beneficii


Dispersia Riscului

De ce nu-și fac românii Asigurare de Viață? 3 motive.


 Despre autor:
Cătălin Maxim lucrează în asigurări de mai bine de 10 ani, furnizând soluții de Private Investment, Asigurări Medicale, Asigurări de Viață și Asigurări Generale pentru persoane fizice și juridice, specializându-se pe administrare conturi mari prin analiză nevoi, eficientizare procese, monitorizare rezultate financiare și managementul riscului.

Puteți să luați legătura cu Cătălin prin email: maxim.catalin.mgm@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu